Potje Polariseren – fictieve talkshow

Door labmediaplein

Een vrolijke, interactieve en onthutsende inkijk in hoe de media het wij-zij denken voeden. Extreme meningen verdringen elkaar in de gepolariseerde debatten waarin niemand meer naar elkaar luistert.

De discussies worden steeds verhitter. Met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht krijg je bij LAB Mediaplein een korte stoomcursus over de invloed van de mainstream media en social media op polarisatie in Nederland. Aansluitend breng je deze vers opgedane kennis gelijk in de praktijk wanneer je als publiek aanschuift bij de fictieve talkshow ‘Potje Polariseren’.

Aan tafel wordt gedebatteerd door verschillende gasten (acteurs) zodat je als kijker een mening kan vormen. Of is het alleen scoren met tegenpolen die helemaal niet tot elkaar hoeven te komen? Grijp in als je wilt. Roep een spreker tot de orde. Stel een andere vraag en kijk hoe het talkshow-debat dan verder gaat. Wat moet de presentator doen om de polarisatie aan tafel om te buigen? Of weet jij een nog ongenuanceerdere vraag?

Voor iedereen die wel eens een talkshow of politiek debat kijkt en denkt; ‘dit kan toch anders’?
Meld je aan voor de gratis ontmoeting op donderdag 3 maart om 15:30 uur of 19:30 uur.

donderdag 03 mrt
15:30 - 17:00

LAB Mediaplein
Gooische Brink
Kerkstraat 63/27
1211 CL Hilversum