Over LAB

LAB Mediaplein maakt je wijzer over de invloed van media op je dagelijks leven. In LAB Mediaplein kun je vooral doen en ervaren: het inspireert je om je te uiten, te ontwikkelen en te verbinden met anderen.

Ambitie Stichting Mediaplein

Hilversum, stad van verhalen. Al meer dan een eeuw. Met een concentratie op het Mediapark én verspreid door de hele stad, tot in Amsterdam en in Utrecht zijn makers aan het werk. Ze leveren internationale topkwaliteit, Hilversum is één van de vijf hotspots voor media in Europa: een bruisend ecosysteem voor creatieve, digitale makers. Dat blijft nog vaak buiten het zicht van onze inwoners én het grote publiek. Daar komt verandering in: het Mediaplein in het centrum van Hilversum brengt media naar je toe. Verbindt en verbeeldt mensen en hun verhalen, de makers en het grote publiek. Iedere dag van het jaar. Met een wisselende programmering die onderscheidend en vernieuwend is en toegankelijk voor iedereen. Met het Mediaplein krijgt de stad een nieuwe impuls; een culturele, maatschappelijke en economische impuls. De initiatiefnemers van het Mediaplein geloven in een brede mediaprogrammering die impact heeft in de samenleving. In Hilversum en daarbuiten.

LAB Mediaplein

LAB is de proeftuin voor het Mediaplein waar met het concept in de hand via experimenten en onderzoek wordt uitgevonden hoe de programmering voor het Mediaplein het best kan worden ontwikkeld. Vanuit het voormalige H&M pand in de Gooise Brink maar ook nadrukkelijke buiten op de Kerkbrink. LAB is experimenteel, gek, samendoen en leren. Het LAB is een plek voor georganiseerde co-creatie met inwoners, organisaties en bedrijven. Op interactieve wijze komen nieuwe projecten tot stand. LAB wordt uiteindelijk een onderdeel van de bibliotheek.

LAB Mediaplein is een initiatief van Bibliotheek Hilversum, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en Museum Hilversum. Op dit moment werkt LAB Mediaplein al samen met de Gemeente Hilversum, MBO College Hilversum, NH Media en NH Gooi, Hogeschool Utrecht, Dutch Media Week, ID Bedrijfsmakelaars en E.CP. Met veel andere organisaties worden gesprekken gevoerd over samenwerking.