Ontmoet de makers Gio Lippens

Door labmediaplein

Van 1 juli tot en met 24 juli is de 109e editie van de Tour de France. Sinds 1993 is Gio Lippens de vaste wielercommentator van Radio Tour de France, eerst als reporter achterop de motor en sinds 2008 als verslaggever aan de finish. Op zaterdag 18 juni komt Gio vertellen over zijn werk bij LAB Mediaplein.

In 2015 ontving Gio Lippens de Theo Koomen Award, de prijs voor het beste sportverslag van dat jaar. Hij beschreef daarin de heftige valpartij in de Tour de France op weg naar de Muur van Huy, waarbij onder anderen Tom Dumoulin en Fabian Cancellara waren betrokken. Een jaar later ontving hij de RadioFreak Award, waarmee hij werd onderscheiden als “beste radioverslaggever van 2016” in Nederland.
Van 2015 tot en met 2019 was Lippens voorzitter van de stichting Nederlandse Sport Pers, de belangenvereniging van sportjournalisten en -fotografen in ons land. Lippens is ook auteur van drie boeken.

Het mooiste compliment dat Gio Lippens ooit kreeg kwam van een blinde luisteraar: “Dankzij jullie verslag heb ik het gevoel dat ik zelf tussen de renners in het peloton rijd…”. Het is misschien wel de essentie van het geven van sportcommentaar op de radio: schilderen met woorden. Zorgen dat de luisteraar met beeldende taal wordt meegenomen op een reis langs de opwindendste evenementen ter wereld.

Interviewer Astrid de Jong vraagt Gio Lippens over zijn werk als sportverslaggever. Wat zijn zijn hoogtepunten als verslaggever? Waarom verveelt het nooit? Hoe volg je alles in de sport? Hoe ga je om met alle affaires -zoals doping- in de wielersport?

Kom naar LAB Mediaplein en ontmoet Gio Lippens
Ook jij kan Gio een vraag stellen! Je bent welkom op zaterdag 18 juni om 13:00-14:00 uur bij LAB Mediaplein op de Gooische Brink, Kerkstraat 63/27 in Hilversum. Toegang is gratis. Wil je zeker zijn van een zitplaats? Meld je dan aan.

zaterdag 18 jun
13:00 - 14:00

LAB Mediaplein
Gooische Brink
Kerkstraat 63/27
1211 CL Hilversum