Maak je eigen mini-media-museum met jouw Hilversumse verhaal

Hilversum bestaat 600 jaar en dat vieren wij met het project ‘Mediaplein Mobiel’. Van april tot en met december 2024 touren we met onze mobiele ‘mediapaviljoen’ langs verschillende Hilversumse wijken om jóuw unieke verhaal over de stad in de schijnwerpers te zetten. Wat maakt Hilversum voor jou speciaal? Hoe zou jij Hilversum leuker maken? Hoe zie jij de toekomst van de stad? Dit kun je op een creatieve wijze laten zien door je eigen kijkdoos te bouwen en in te laten scannen: de Mediaplein Mobiel toont vervolgens levensgroot jouw verhaal!

Voordat we gaan toeren, organiseren we een gratis open knutseldag op zaterdag 2 maart in LAB Mediaplein in de Gooische Brink. De Mediaplein-crew staat van 10 tot 17 uur klaar om je te begeleiden. Knippen, plakken, digitaal bewerken, alles is mogelijk! Maak gebruik van foto’s en video’s uit de collectie van het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid, of voeg je eigen foto’s, audio en tekeningen toe. Vanaf april gaat Mediaplein Mobiel langs basisscholen, buurthuizen en verzorgingscentra om met elkaar kijkdozen te maken. 

Jouw verhaal levensgroot in Mediaplein Mobiel 

De Mediaplein Mobiel is een XXL-versie van de kijkdoos: een ‘mini-media-museum’ vol grote digitale schermen en media-technologieën. Stap binnen en laat je geknutselde kijkdoos scannen, waarna deze levensgroot in de Mediaplein Mobiel te zien is, inclusief de audio-toelichtingen en andere geluiden. Zo ontstaat een levend museum met de verhalen van de inwoners van Hilversum! Vergeet niet een selfie te maken in jouw multimediale tentoonstelling.

Mis het niet!

Wil je ook jouw eigen kijkdoos maken? Kom dan langs op zaterdag 2 maart 2024. Bekijk onze website www.labmediaplein.nl. Volg ons ook op social media @labmediapleinhilversum.

‘Mediaplein Mobiel: De verhalen van 600 jaar Hilversum’ is een project van Stichting Mediaplein, in samenwerking met het Hilversumse mediakunst-collectief DROPSTUFF MEDIA.