Nieuwe talkshow ‘Gooise Hangijzers’ opgenomen in STUDIO Mediaplein

Wat gaan we doen met Wijdemeren? De vraag op tafel in nieuwe talkshow ‘Gooise Hangijzers’ vanuit STUDIO Mediaplein.

Woningnood, openbaar vervoer, de fusie van Wijdemeren, burgerparticipatie. In het Gooi spelen veel belangrijke zaken die besproken moeten worden. Niet online, maar aan tafel, met elkaar. In de nieuwe maandelijkse talkshow ‘Gooise Hangijzers’ komen de hoofdrolspelers samen en gaan onder leiding van presentator en journalist Ingmar Meijer in gesprek. In de eerste aflevering die aankomende donderdagavond wordt opgenomen in STUDIO Mediaplein en vrijdag 1 maart wordt uitgezonden, staat de fusie van Wijdemeren centraal.

Vragen

Is Hilversum de aangewezen fusiepartner of juist Gooise Meren? Is er een mogelijkheid dat Wijdemeren zelfstandig blijft? Zijn die participatiebijeenkomsten een wassen neus en is de beslissing over een fusiepartner al gevallen? Heeft Wijdemeren wel een stem in deze fusie of is het de provincie die de knoop doorhakt?

Het zijn de vragen die spelen, waar discussies over worden gevoerd, maar wat klopt nu eigenlijk en wat de stand van zaken? Aan tafel bij Ingmar praten Gert Zagt, wethouder Financiën en loco-burgemeester van Wijdemeren, Noor de Bruin, voorzitter Stichting ’s Graveland Werelderfgoed, Steven Voorn en Hetty Kastelein, beide inwoner en ondernemer in Wijdemeren hierover.

Spannende eerste aflevering Gooise Hangijzers

Ingmar, presentator ‘Gooise Hangijzers’ kijkt uit naar deze eerste spannende aflevering. “Eén keer per maand staat een gemeente in het Gooi centraal en bespreken we een ‘heet hangijzer’. Niet verwonderlijk dat we starten met de situatie in Wijdemeren. Er zijn veel vragen en zorgen bij inwoners, ondernemers, stichtingen en verenigingen. Daarover gaan we met elkaar in gesprek. Alles komt op tafel.”

Bijwonen opname

Publiek is van harte welkom om de opname van ‘Gooise Hangijzers bij te wonen. Donderdagavond 29 februari gaan de deuren van STUDIO Mediaplein in winkelpassage Gooise Brink open vanaf 19.15 uur. De opnames starten om 19.30 uur en zullen een half uur duren.

Vrijdag 1 maart

De eerste aflevering van Gooise Hangijzers is te zien op vrijdag 1 maart vanaf 19.00 uur. Via www.nhgooi.nl of www.nhnieuws.nl/gooi. De talkshow wordt gemaakt door de streekredactie NH Gooi.