Retro Radio Live brengt nostalgie naar Dutch Media Week

Tijdens Dutch Media Week komt de Nederlandse radiogeschiedenis opnieuw tot leven met Retro Radio Live. De Retro Radio Studio, een kostbaar museumstuk uit de collectie van Beeld & Geluid, is de originele radiostudio waar van 1975 tot 1986 alle Hilversum 3-radioprogramma’s werden gemaakt. Deze studio was het creatieve thuis van de grootste sterren uit de Nederlandse radiowereld ooit. Van 2 tot en met 6 oktober keren deze iconen terug naar de studio die staat in het LAB Mediaplein in de Gooische Brink. 

Kijk live mee in de studio in het LAB Mediaplein

Nostalgische radiomomenten

De sfeer van weleer komt opnieuw tot leven met live-uitzendingen, gepresenteerd door niemand minder dan Ad Bouman. Gedurende de hele week zal hij dagelijks verschillende gasten verwelkomen, waaronder Gerard Ekdom, Tineke de Nooij, Erik de Zwart, Paul van der Lugt, Rob Stenders, Caroline Brouwer, Ad Roland, Cees van Zijtveld, Edvard Niessing en Daniel Dekker. Het belooft een week vol nostalgische radiomomenten te worden. 

Wanneer en waar

Wanneer: Van 2 t/m 6 oktober 2023 van 12.00 tot 18.00 uur.

Waar: Lab Mediaplein, Gooische Brink, Hilversum

Luister Online of kom langs: De uitzending wordt uitgezonden op 192Radio en de uren tussen 16:00 tot 18:00 ook op Vintage Veronica (DAB+ en internet). Of kom langs op het LAB Mediaplein in de Gooische Brink in Hilversum en zie deze radiolegendes in actie.

© Floor Loos

LAB Mediaplein 

Retro Radio Live wordt georganiseerd door LAB Mediaplein. Een broed- en ontmoetingsplek rond het plein voor alles wat met media te maken heeft voor en door Hilversummers. Dit is een initiatief van de Bibliotheek, Beeld & Geluid en Museum Hilversum.

Overzichtsfoto: © Feike Faase Fotografie