Studenten Mediacollege brengen met Immersive Design archiefmateriaal tot leven

Twaalf studenten van het Mediacollege Amsterdam presenteren op dinsdag 25 juni van 13:30 tot 16:00 uur hun immersive Designinstallaties in Lab Mediaplein. In een paar weken tijd hebben zij vier installaties gemaakt, gebaseerd op archiefmateriaal van Beeld & Geluid.

Presentatie
Mediacollege Amsterdam organiseert voor het derde jaar op rij het keuzevak Immersive Design. Dit jaar doen er twaalf deelnemers mee, van vier verschillende opleidingen. Het vak biedt een mooie kans om samen te werken met studenten uit andere vakgebieden. Tijdens de expositie presenteren zij hun werk en is het mogelijk om verschillende prototypes te testen. Nieuw dit jaar is dat er ook game content gebruikt is, uit het archief van Beeld & Geluid. De studenten van de opleiding Software Development doen dit jaar voor het eerst mee en zijn met gamecontent aan de slag gegaan. 

Immersive design
De deelnemers zijn afgelopen weken uitgedaagd om gezamenlijk een interactieve installatie te ontwerpen aan de hand van verschillende thema’s: toekomst, onderzoek, reizen en tijd. Immersive design gaat in de kern om het ontwerpen van een ervaring, waarin de gebruiker wordt ondergedompeld. Het is een zintuigelijke en vaak interactieve ervaring. En dat is niet makkelijk, vertelt docent Steef van Lent, Docent Beeld en Immersive Design: ‘Dit project zet aan tot experimenteren. Iedereen wordt uitgedaagd om samen te werken en probleemoplossend te werk te gaan. Dat het opleiding overstijgend is, maakt het extra bijzonder. Zo onderzoeken studenten wat hun specifieke vaardigheden zijn en hoe deze in relatie staan tot de vaardigheden van anderen.’

LAB Mediaplein 
De presentatie vindt plaats bij LAB Mediaplein. Bij LAB Mediaplein draait alles om media creëren en ervaren. Dat doet LAB Mediaplein in samenwerking met verschillende partners. Mediacollege Amsterdam is een van die partners die een vaste plek krijgen binnen het Mediaplein in de nieuwe Bibliotheek van Hilversum. Vooruitlopend op die nieuwe plek werkten de studenten in de module Immersive Design nu al vanuit het pand aan de Gooische Brink.