Opening Mediaplein Mobiel: feestelijke aftrap 

Het is zover: het mini-media-museum reist door Hilversum! Gisteren was de feestelijke opening van de Mediaplein Mobiel. Hilversum viert dit jaar haar 600-jarig bestaan en dat viert Stichting Mediaplein met het project ‘Mediaplein Mobiel’. Van mei tot en met december 2024 reist een mobiel ‘mini-media-museum’ door de wijken om de verhalen van Hilversummers in de schijnwerpers te zetten.   

 
Tijdens de opening bij Flight Deck 53 waren onder andere wethouder Arno Scheepers en de kinderen van Versa Kinderwerk aanwezig. Met elkaar openden zij de Mediaplein Mobiel. Daarna was de eer aan de kinderen voor de allereerste kijksessie in het mini-media-museum. De kinderen kregen nu de XXL-versie van hun eerder geknutselde kijkdoos te zien, inclusief ingesproken tekst en bewegende beelden.  Bestuurslid John Leek: “De Hilversummers hebben allemaal verhalen en die gaan we nu tonen. Op die manier maken we verbinding tussen het Mediapark en de stad.”    
 
Deelnemers kunnen in hun kijkdoos knippen, plakken, tekenen, schilderen, maar ook bewegende beelden toevoegen. Zelfs een persoonlijk verhaal kan worden ingesproken waarmee iedereen zijn eigen museum voorziet van commentaar. Programmaregisseur René van Engelenburg: “Een kijkdoos is eigenlijk een soort TV-studio zoals er velen zijn in Hilversum. Alleen in déze studio bepaal jíj welk verhaal er uitgezonden wordt.”  

22-05-2024 Hilversum, Clemenskerk opening mediaplein mobiel plus. Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Feestjaar in de wijken   
Met Mediaplein Mobiel komt het Hilversum-600 feest naar de wijken op een manier die past bij een Mediastad: Samen verhalen vertellen en maken. ‘Mobiel Mediaplein: De verhalen van 600 jaar Hilversum’ is een project van Stichting Mediaplein in samenwerking met het Hilversumse mediakunst-collectief DROPSTUFF MEDIA dat sinds juli 2023 is aangesteld als programmaregisseur van Stichting Mediaplein. 

Foto’s: Kastermans Fotografie