Vacature: Mediaplein Mobiel zoekt workshopleider(s)  

Voor ons project Mediaplein Mobiel zijn we op zoek naar workshopleiders! Mediaplein Mobiel is een reizend mini-media-museum dat de verhalen van Hilversummers in de spotlights zet ter ere van het 600-jarig bestaan van Hilversum. Met ons mobiele ‘mediapaviljoen’ toeren we door de Hilversumse wijken en bieden workshops aan, waarbij voornamelijk kinderen kijkdozen maken. Deze kijkdozen bevatten audio en bewegend beeld en worden daarna levensgroot in het paviljoen vertoond. Ben jij creatief, werk je graag met kinderen en wil je bijdragen aan dit unieke project? Lees dan snel verder!

Over de workshop
Tijdens de knutselworkshop maken de deelnemers een kijkdoos die hun visie op Hilversum weergeeft. Ze kiezen hun favoriete plekken, herinneringen of dromen. Een foto van de deelnemer wordt in de kijkdoos geplakt en hun stem en verhaal worden opgenomen (max. 30 seconden). In een latere kijksessie workshop worden deze kijkdozen vergroot in een mini-media-museum / paviljoen en wordt het verhaal van de deelnemer afgespeeld.

Wat zoeken wij?
We zijn op zoek naar workshopleiders met affiniteit voor creativiteit en werken met kinderen. De workshopleiders zullen de workshops geven en begeleiden, zowel de maakworkshops op locatie als de kijksessies in het kijkpaviljoen. Onder de maakworkshop valt ook het inscannen van de kijkdozen, hier krijg je uitleg over. Elke maakworkshop wordt begeleid door twee workshopleiders en de kijksessies door één workshopleider. Voor elke workshop wordt van tevoren een briefing verzorgd en zijn er handleidingen / draaiboeken aanwezig omtrent de inhoud. Alle workshops zijn op een locatie in Hilversum.

Betaling
Betaling kan met een BTW-ID en/of KVK-nummer via factuur gedaan worden. Zonder factuur is uitbetaling helaas niet mogelijk.

Vergoeding

  • €25 per uur – met een minimumbedrag van €100 per dag, waarbij er vaak meerdere
    groepen op een dag gepland worden en daarbij het uurbedrag wordt aangehouden.
  • Reiskosten worden vergoed met een OV-declaratie of €0,21 per km voor de auto.
  • Een maakworkshop duurt per groep +- 3 uur en een kijksessie per groep +- 1-1,5
    uur.

Planning
Voor het inplannen van de workshops is er een WhatsApp groepsapp met de workshopleiders die in de poule zitten. Hierin worden data aangeboden en kan degene die beschikbaar is reageren om ingepland te worden. De week van tevoren krijg je een briefing met alle informatie die je nodig hebt voor de workshops van die week waarop je ingepland staat. Dit maakt het flexibel werk om ergens naast te doen zonder een vast aantal uren.

Het project loopt tot en met eind december 2024 met minder uren in de zomervakantie

Extra Informatie
Lees hier meer over Mediaplein Mobiel. Vragen? Stuur gerust een mail naar educatie@dropstuff.nl.

Mediaplein mobiel is een project van: Lab Mediaplein, Beeld & Geluid, Dropstuff, Bibliotheek Hilversum, Museum Hilversum