Wethouder Arno Scheepers over cultuur en jongeren in Hilversum

In de tweede aflevering van LAB Mediaplein Talks gaan Avani en Mo in gesprek met wethouder Arno Scheepers. Ze praten over zijn passie voor hardlopen, klassieke muziek én natuurlijk over cultuur in Hilversum. Hoe kunnen we meer jongeren betrekken? En hoe zit het met de herinrichting van de Kerkbrink? Kijk de uitzending hier!

Arno Scheepers: Zoek elkaar op

Volgens wethouder Scheepers is cultuur enorm belangrijk om verbinding in de stad te creëren. Het samen genieten van mooie dingen of ergens door geraakt worden, kan veel doen met de sfeer en levendigheid in de stad. Hij wil meer ruimte bieden aan nieuwe initiatieven en het betrekken van jongeren is hiervoor erg belangrijk. “Jongeren zijn de cultuurmakers en gebruikers van de toekomst. We moeten vaker het gesprek met ze aangaan en openstaan voor nieuwe ideeën. Ook voor out of the box ideeën, dat zijn vaak juist de leuke ideeën.” Op de vraag hoe we jongeren moeten betrekken, geeft de wethouder aan dat het goed is om elkaar op te zoeken: ’Door te vragen: waar heb je behoefte aan? Zou je een keer ergens willen optreden? Soms is het stellen van de vraag al een mooi begin en dat doen we nog niet genoeg.”

Herinrichting Kerkbrink

De herinrichting van de Kerkbrink komt ook aan bod. Een belangrijke missie voor de wethouder. De bibliotheek verhuist naar de Brink en komt in een modern complex waar verschillende mediabedrijven- en diensten samenkomen. Onder andere Beeld & Geluid, Digitale Overheid, MOOS productiehuis en NH Gooi “Een plek waar mensen niet alleen komen om een boek te lenen, maar ook om mediawijs te worden, mensen te ontmoeten en van elkaar te leren. Hilversum is een mediastad en als je in het centrum een plek hebt waar media en bibliotheek samenkomen, dan wordt het echt mooi”, vertelt hij enthousiast.

LAB Mediaplein

LAB Mediaplein Talks biedt jong talent de kans om zich te ontwikkelen in de mediawereld en geeft ze de mogelijkheid om relevante onderwerpen aan te kaarten. De opnamen vinden plaats in het LAB Mediaplein, een initiatief van Stichting Mediaplein. Hierin participeren drie Hilversumse culturele organisaties: Bibliotheek HilversumMuseum Hilversum en Beeld & Geluid.

LAB Mediaplein Talks is een productie van Stichting Mediaplein. Het komt tot stand in nauwe samenwerking met NH Media en MOOS productiehuis/ROC van Amsterdam. Belangrijke samenwerkingspartners zijn verder Hilversummers.nl en NH Gooi.