Eerste aflevering LAB Mediaplein Talks nu online

De eerste aflevering van de nieuwe Hilversumse talkshow LAB Mediaplein Talks is een feit. Deze wekelijkse talkshow wordt gemaakt door jong mediatalent en is te zien op NH Gooi. De eerste aflevering staat in het teken van Oekraïense vluchtelingen in Hilversum. Bekijk de aflevering hieronder.

Presentatoren Avani Kille en Mohamed Alnour gaan in gesprek met zes studenten van de opleiding Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Zij maakten als afstudeerproject video’s over het leven van Oekraïners in Hilversum.

Bij het produceren van de video’s kwamen de studenten heftige verhalen tegen: ‘Je hoort verschrikkelijke dingen, die je zelf ook een plekje moet geven. Het helpt om erover te praten. Je maakt het van dichtbij mee, waardoor je anders naar vluchtelingen en gebeurtenissen kijkt. Dat vind ik heel waardevol.’

‘Nederlanders zijn open en aardig’

Ook komen Yara en Natalia aan het woord, beiden gevlucht vanuit Oekraïne. Ze vertellen over hun reis naar Nederland en de uitdagingen die ze daarbij tegenkwamen. Yara: ‘Er is soms een taalbarrière, maar Nederlanders zijn erg open en aardig. Ze doen echt hun best voor ons.’

LAB Mediaplein Talks

LAB Mediaplein Talks biedt jong talent de kans om zich te ontwikkelen in de mediawereld en geeft ze de mogelijkheid om relevante onderwerpen aan te kaarten. De eerste aflevering is daar een goed voorbeeld van. Door middel van persoonlijke verhalen en interviews worden vooroordelen over vluchtelingen tegengegaan en wordt er bijgedragen aan het beeld dat kijkers van NH Gooi hebben over vluchtelingen.

LAB Mediaplein

De opnamen vinden plaats in het LAB Mediaplein, een initiatief van Stichting Mediaplein, waarin drie Hilversumse culturele organisaties participeren: Bibliotheek Hilversum, Museum Hilversum en Beeld & Geluid. Het LAB Mediaplein is dé plek waar nieuwe programma’s worden ontwikkeld die zich richten op media en Hilversummers.

LAB Mediaplein Talks is een productie van Stichting Mediaplein en komt tot stand in nauwe samenwerking met NH Media en MOOS productiehuis/ROC van Amsterdam. Belangrijke samenwerkingspartners zijn verder Hilversummers.nl en NH Gooi.