Eindpresentatie Immersive Design

Door labmediaplein

XR LAB brengt twee (oude) verhalen uit Beeld & Geluid opnieuw tot leven in een “immersive ervaring”. Anders dan bij een film wordt de bezoeker als het ware ondergedompeld in het verhaal. Het wordt niet
alleen afgespeeld je bent er zelf een onderdeel van.

Hoe kun je door gebruik te maken van verschillende immersieve technieken een oud verhaal tot een nieuwe beleving maken?  Met deze vraag als uitgangspunt hebben 4 studenten van het Mediacollege Amsterdam onderzoek gedaan naar Immersieve installaties en nieuwe vormen van storytelling. Na 8 weken kennis vergaren, lezingen, onderzoeken en testen presenteren de studenten hun Immersieve prototypes in het LAB Mediaplein.

Het uitgangspunt van de immersieve installaties die zijn ontwikkeld is het beeldmateriaal dat door het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid ter beschikking is gesteld.

De studenten hebben gekozen voor de documentaire “Panta Rhei” van Bert Haanstra.  En de korte speelfilm “Droom zonder einde” van Max de Haas.

Kom kijken en vooral ervaren hoe de studenten met dit historische materiaal hun eigen Immersieve verhaal vertellen. Dinsdag 5 juli tussen 15.00 en 18.00 uur.

De betrokken studenten zijn Zilvra Kroes, Odessa Verhulst, Claudia Wielheesen en Abe Austmann. Ze worden begeleid door docenten Steef van Lent en Martijn Vorstenbosch.

dinsdag 05 jul
15:00 - 17:00

LAB Mediaplein
Gooische Brink
Kerkstraat 63/27
1211 CL Hilversum