Knutsel je eigen mini-media-museum in Bibliotheek Hilversum

2 mei reizen we met de Mediaplein Mobiel door de wijken om de verhalen van Hilversummers in de schijnwerpers te zetten. Wil jij ook jouw favoriete plek in Hilversum delen? Hoe jij de toekomst van Hilversum ziet? En waarom Hilversum zo speciaal voor jou is? Kom dan naar de open knutseldagen in de Bibliotheek Hilversum en vertel het met je eigen kijkdoos. De kijkdozen worden bewaard en later ‘ingescand’ in de Mediaplein Mobiel.

In jouw kijkdoos kun je knippen, plakken, tekenen, schilderen, en bewegende beelden uit het archief van Beeld en Geluid toevoegen. Het is zelfs mogelijk om je eigen verhaal in te spreken! De kijkdozen die gemaakt worden, worden later ‘ingescand’ en vervolgens tentoongesteld in een levensgrote versie van de kijkdoos. De Mediaplein Mobiel is als het ware een XXL-versie van de kijkdoos, een ‘mini-media-museum’ vol met grote digitale schermen en media-technologieën.

Belangrijke informatie: 

  • Data: 12 juni tot 28 augustus 2024
  • Tijd: sommige woensdagen van 15:00 tot 16:30
  • Locatie: Centrale Bibliotheek – Cursusruimte
  • Leeftijd: Vanaf 6 jaar, voor jong en oud

Deelname aan de middagen is gratis, maar vergeet niet om je in te schrijven via deze link: Inschrijven voor de workshop 

Mediaplein Mobiel, de verhalen van 600 jaar Hilversum is een project van Stichting Mediaplein in samenwerking met het Hilversumse mediakunst-collectief DROPSTUFF MEDIA. De Mediaplein Mobiel kon worden gerealiseerd dankzij bijdragen van de gemeente Hilversum, Hilversum600, Stadsfonds Hilversum en de projectpartners MOOS productiehuis en NH Gooi.