LAB Mediaplein Talks

Een wekelijks hoogtepunt bij LAB Mediaplein was onze talkshow, LAB Mediaplein Talks, die werd uitgezonden op NH Gooi.

De talkshow werd geproduceerd door jong mediatalent. Avani Kille en Mohamed Alnour, twee getalenteerde Hilversummers van het platform Young Hilversummers, verkenden de mediastad door bijzondere projecten en initiatieven uit de regio te belichten. De technische productie lag in handen van de getalenteerde mediastudenten van MOOS Productiehuis, die intensieve begeleiding ontvingen van professionals op het gebied van vormgeving, regie, presentatie, productie en redactie. De uitzendingen vonden plaats in een openbare setting, waardoor het proces van media maken direct naar het publiek werd gebracht.

Te gast

LAB Mediaplein Talks heeft al een indrukwekkende reeks gasten ontvangen. Oekraïense vluchtelingen deelden hun aangrijpende verhaal. We hebben Arno Scheepers, de bevlogen cultuurwethouder van de gemeente Hilversum, beter leren kennen. Youssef Douzi, initiatiefnemer van Young Hilversummers en jongerencoach, heeft ons geïnspireerd met zijn inzet om Hilversumse jongeren te laten schitteren. Evelien van der Kruit van Hilversum Marketing heeft ons meegenomen in de voorbereidingen van het Hilversum 600-jaar feest. Danser Jeremy IJssel de Schepper deelde waardevolle inzichten over zijn weg naar succes. En niet te vergeten de Hilversumse stadsdichter Charlotte Draad die poëzie onder jongeren populairder wil maken. Bekijk hier alle afleveringen van LAB Mediaplein Talks!

LAB Mediaplein is een initiatief van Bibliotheek Hilversum, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en Museum Hilversum. Op dit moment werkt LAB Mediaplein al samen met de Gemeente Hilversum, MBO College Hilversum, NH Media en NH Gooi, Hogeschool Utrecht, Dutch Media Week, ID Bedrijfsmakelaars en E.CP. Met veel andere organisaties worden gesprekken gevoerd over samenwerking.