Avani: ‘We zijn betrokken bij het hele creatieproces’

Je hebt Avani wellicht eerder gezien in programma’s als ‘We are family’ en ‘Go with the flow’, waar ze danst en rapt. Nu schittert ze ook als presentatrice bij Lab Mediaplein Talks. Met haar veelzijdige talent is het geen verrassing dat ze ook hierin uitblinkt. Maar wat is Avani’s ultieme doel? “Actrice worden,” zegt ze vastberaden. “Ik had eigenlijk geen enkele ervaring met presenteren, maar ik houd ervan om mezelf uit te dagen. Dus toen Mediaplein mij benaderde met de vraag of ik dit wilde doen, was ik direct enthousiast. Ik zie het als een kans om mezelf te ontwikkelen en het is ook nog eens een waardevolle aanvulling op mijn cv, vertelt Avani.

Diepe indruk

Avani heeft acht afleveringen achter de rug, maar er is er één die Avani in het bijzonder is bijgebleven: die met The Creatives. Avani deelt: “Natuurlijk kende ik ze al, omdat we samen dansen, maar we hadden nog niet eerder zulke diepgaande gesprekken gehad. Toen Jeremy zijn verhaal deelde over hoe hij begon met dansen en zijn reis naar succes, raakte dat een snaar bij mij, omdat dansen ook mijn passie is. De aflevering met Charlotte de Raad over Spoken Word was ook geweldig. Haar woorden waren prachtig om naar te luisteren. En dan is er nog de aflevering met Youssef Douzi van YoungHilversummers.nl. Aan het einde liet hij zich kwetsbaar zien en dat raakte mij diep. Zijn veerkracht en inzet om anderen te helpen is ontzettend inspirerend.”

Unieke talkshow

Lab Mediaplein Talks is veel meer dan alleen een talkshow. Het is een platform waar jongeren samenwerken met mediaprofessionals en vaardigheden ontwikkelen zoals presenteren, helder communiceren, creatief creëren onder tijdsdruk en alle technische vaardigheden die nodig zijn voor het uitvoeren van een echte talkshow. Avani legt uit: “We zijn betrokken bij het hele creatieproces, van begin tot eind. Dat is enorm leuk, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. Tijdens het interviewen moet je natuurlijk overkomen, alsof je de vragen ter plekke verzint. Je moet afwisselend naar de camera kijken en naar de gasten. In het begin was dat best lastig voor Mo en mij, omdat we elkaar nog niet zo goed kenden en het onze eerste keer was als presentatoren. Maar geleidelijk aan hebben we elkaars sterke en zwakke punten ontdekt en vullen elkaar aan. Dit heeft het presenteren soepeler en gemakkelijker gemaakt en de stress verminderd. Nu gaan we echt met een ontspannen gevoel uit huis als we moeten presenteren en genieten er enorm van.”