Presentator Mo heeft passie voor straatinterviews ontdekt bij Lab Mediaplein Talks!

Wanneer Mo in beeld verschijnt spat de energie ervan af. De jonge presentator werd ontdekt door Youssef Douzi van Young Hilversummers. Dat gebeurde tijdens Out Spoken, het poëzie en spoken word podium in Hilversum. “Ik was mijn tekst aan het voordragen en viel blijkbaar op. Later ben ik gevraagd als presentator voor LAB Mediaplein Talks. Ik was meteen enthousiast. Soms weet je gewoon dat een idee klopt.” Wat het voor Mo extra leuk maakte, was dat Avani ook werd gevraagd. “Avani en ik klikten al voordat we de talkshow begonnen waren. Onze vibe en energie is goed. We denken dat we die energie hebben meegenomen, waardoor het presenteren veel natuurlijker overkomt dan wanneer twee jongeren die elkaar niet kennen samenwerken.”

Unieke talkshow

Wat de talkshow volgens Mo uniek maakt, is de actieve betrokkenheid in het creatieve proces. Mo legt uit: “Het feit dat we daar zitten als twee jonge presentatoren maakt de talkshow al uniek. Dat was een van de redenen waarom ik het wilde doen, nieuwe gezichten introduceren. Wat de show nog specialer maakt, is dat wij ook echt onze ideeën konden inbrengen. We denken mee over wie we als gast willen uitnodigen en de vragen die we gaan stellen. We hebben echt invloed op de inhoud.”

Passie ontdekt

Tijdens de talkshow heeft Mo zijn passie ontdekt: straatinterviews houden. “Ik begon samen met Avani op de bank in de studio, maar op een gegeven moment moest ik twee afleveringen missen vanwege examens. Als alternatief begon ik met het opnemen van straatinterviews voor de talkshow. Ik ontdekte al snel dat ik dat echt het allerleukste vind. Ik ben buiten vrij en kan helemaal mezelf zijn.” Natuurlijk waren er ook uitdagingen. Mo beschrijft zichzelf als een improvisatietype, iemand die in het moment leeft. Het werken met vooraf opgestelde vragen op kaartjes was een uitdaging voor hem, omdat hij liever ter plekke vragen bedenkt: “Maar oefening baart kunst. Na verloop van tijd werd het wel soepeler.” Naast het ontdekken van zijn passie voor straatinterviews, heeft Mo ook waardevolle ervaringen en contacten opgebouwd tijdens het eerste seizoen van de show.