LAB Mediaplein Talks

Vanuit het centrum van Hilversum is LAB Mediaplein Talks te zien op NH Gooi. De presentatie is in handen van Avani Kille en Mohamed Alnour, twee talentvolle Hilversumse scholieren. 

LAB Mediaplein Talks

LAB Mediaplein Talks biedt jong talent de kans om zich te ontwikkelen in de mediawereld en geeft ze de mogelijkheid om relevante onderwerpen aan te kaarten. De eerste aflevering is daar een goed voorbeeld van. Door middel van persoonlijke verhalen en interviews worden vooroordelen over vluchtelingen tegengegaan en wordt er bijgedragen aan het beeld dat kijkers van NH Gooi hebben over vluchtelingen.

De studenten worden intensief begeleid door professionals op het gebied van vormgeving, regie, presentatie, productie en redactie. De uitzendingen vinden plaats in het pand aan de Gooische Brink, waardoor het proces van media maken direct naar het publiek wordt gebracht!

Uitzendingen

LAB Mediaplein Talks heeft al veel interessante gasten gehad. Er staan nog vele andere boeiende gasten op het programma. 

Uitzending 1: over Oekraïense vluchtelingen
Uitzending 2: met wethouder Arno Scheepers over cultuur
Uitzending 3: Youssef Douzi over  YoungHilversummers
Uitzending 4: Evelien van der Kruit van Hilversum Marketing
Uitzending 5: Danscollectief ‘The creatives’
Uitzending 6: stadsdichter Charlotte de Raad over Out Spoken
Uitzending 7: Fleur van Muiswinkel, directeur Museum Hilversum
Uitzending 8: Jochem Winterwerk, initiatiefnemer Stadsfestival Hilversum

LAB Mediaplein 

De opnamen vinden plaats in het LAB Mediaplein, een initiatief van Stichting Mediaplein, waarin drie Hilversumse culturele organisaties participeren: Bibliotheek HilversumMuseum Hilversum en Beeld & Geluid. Het LAB Mediaplein is dé plek waar nieuwe programma’s worden ontwikkeld die zich richten op media en Hilversummers.

LAB Mediaplein Talks is een productie van Stichting Mediaplein en komt tot stand in nauwe samenwerking met NH Media en MOOS productiehuis/ROC van Amsterdam. Belangrijke samenwerkingspartners zijn verder Hilversummers.nl en NH Gooi.

LAB Mediaplein is een initiatief van Bibliotheek Hilversum, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en Museum Hilversum. Op dit moment werkt LAB Mediaplein al samen met de Gemeente Hilversum, MBO College Hilversum, NH Media en NH Gooi, Hogeschool Utrecht, Dutch Media Week, ID Bedrijfsmakelaars en E.CP. Met veel andere organisaties worden gesprekken gevoerd over samenwerking.

kijk-mee.nl